ben-white-7bimechfgfy-unsplash.jpg

Antikvariat Furioso startade med att jag 1997 fick möjlighet att hyra en lokal i centrala Delsbo, samtidigt som jag närde en dröm om att starta ett antikvariat – jag hade då ca 1000 böcker i min ägo.

Resan med dessa böcker har nu i skrivande stund pågått i 23 år även om lokalerna inte är desamma, inte heller böckerna förstås, utom några få som ännu inte fått flytta till nya ägare och fortfarande väntar på att bli lästa på nytt.

Idag har Antikvariat Furioso åter krympt till att fortsätta som ett mycket litet antikvariat, med ca 1000 spännande böcker, främst med inriktning på Hälsingland.

Hur framtiden kommer att se ut är svårt att sia om, men den dag jag inte längre orkar hålla på önskar jag mina böcker en bättre framtid än att hamna i en plåtcontainer, där utsikten om en läsbar framtid för evigt är borta.

Rekommendationer

Månadens rekommendation

Pellentesque habitant morbi tristique senectus

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vestibulum tortor quam, feugiat vitae, ultricies eget, tempor sit amet, ante. Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo.